Ceremonie Middag Avond

Huwelijksceremonie, Middag- en Avondfeest

Na de aankomst kunnen jullie direct met de ceremonie starten of (aanbevolen) eerst een ontvangst met een koffie- of theebuffet. Natuurlijk kan de bruid ook besluiten om het volledige bruidstoilet bij  Kasteel Groot Buggenum te laten doen. Daarna vanuit de fantastische bibliotheek de statige trap afdalen, waar de Bruidegom, vergezeld van jullie daggasten, zijn Bruid onder luid applaus zal ontvangen. Of de entree via het Bordes van het Kasteel, waarbij jullie daggasten in de schitterende Binnentuin zitten en jullie verwelkomen. Beide opties zijn een kasteelwaardige entree.

 

De tijdsduur van een huwelijksceremonie is circa 30 minuten. Na het huwelijk kunnen jullie de gasten verrassen met een  bijzondere bruidstaart of een High Tea. Bij mooi weer is het ook mogelijk dit in de besloten binnentuin te laten plaatsvinden. Daarna op pad om  schitterende foto’s te maken in en om het kasteel en als afsluiting een buffet, BBQ, walking diner of diner.

 

Na de huwelijksceremonie is het de traditie bij het Kasteel dat de prille bruid en bruidegom kan het bruidspaar,  de Ambtenaar van Burgerlijke Stand , de BABS,  volgen naar de Torenkamer om hun “ja-woord” letterlijk over het Limburgse land te laten galmen en de klokken te luiden. En reken maar dat alle bruiloftsgasten omhoog kijken en het geluid zullen omhelzen met een feestelijk applaus.

Champagnetoost

Tijdens het luiden van de klok kunnen wij jullie gasten voorzien van een  glas sprankelende champagne of cava. Zodra het bruidspaar weer naar beneden komt en als laatste de champagneglazen ter hand neemt, roept de ceremoniemeester of onze gastvrouw op een gezamenlijke toost uit te brengen op het gelukkige paar.

Bruidstaart

De bruidstaart kunnen jullie zelf uitzoeken en afrekenen bij een  banketbakker of  patisserie van jullie keuze en deze laten bezorgen. De prijs is natuurlijk afhankelijk van julllie keuze.

 

Foto’s

Uiteraard is het voor de bruidsparen die bij Kasteel Groot Buggenum hun huwelijk sluiten mogelijk, om voor de foto’s het kasteel en of de tuinen als decor te gebruiken. De tijd dat jullie gasten na de bruidstaart een kijkje nemen in het kasteel of eventueel gebruik maken van een rondleiding, is vaak een goed moment voor de foto’s. Het is ook mogelijk om vooraf de foto’s te maken.

Rondleiding

Als het bruidspaar foto’s gaat maken, kunnen wij aan de liefhebbers een rondleiding door het kasteel aanbieden. Onder leiding van 1 of meer deskundige gidsen worden uw gasten in kleine groepjes rondgeleid. Tijdens een rondgang door het hele kasteel, krijgen uw gasten  een boeiend verhaal over de historie van het Kasteel en met name zijn laatste bewoner Prof. Dr. Helmut Hentrich. De kosten per gids zijn € 25,–, maximaal 15 personen per gids.

 

Diner, Walking Diner, BBQ of Buffet

Meestal tussen 17.30 en 19.30 kunnen onze cateraars jullie gasten verwennen met heerlijke gerechten in de vorm van een diner aan tafel, of een Walking-Diner, misschien een royale BBQ of een uitgebreid buffet. De jongste gasten vinden het prachtig om (met gewassen handjes!) even mee te helpen in de voorbereidingen van de gerechten. Iedereen komt even tot rust om  zich te laten verwennen door spijs en drank en zo het lichaam te voorzien van nieuwe energie om aan te sterken voor een bruisende afsluiting van de dag.

 

Na de huwelijksceremonie en de middagactiviteiten zoals boven omschreven, is Kasteel Groot Buggenum ook een uitstekende locatie voor een stijlvolle receptie en of ontvangst van de avondgasten. Vanaf ongeveer 20.30 uur kunnen dan de remmen los voor een bruisend avondfeest in stijl of een swingende discoparty in ons nieuwe  “De Kruidentuin”.

Receptie

Een stijlvolle receptie bij Kasteel Groot Buggenum is mogelijk tot 200 personen. Bij mooi weer staat natuurlijk ook het bordes en de binnentuin ter beschikking.

  

Avondfeest

Na de receptie, of de ontvangst van de avondgasten, de dag feestelijk afronden met een stijlvol avondfeest. In een samenwerking tussen jullie, de cateraar en het kasteel zullen wij jullie wensen vorm geven om jullie trouwdag, ook voor jullie gasten, tot een onvergetelijke beleving te maken waar iedereen met veel plezier aan zal terugdenken.

 

Afsluiting

Aan alles komt een einde. Op basis van onze ervaringen, eindigen alle feesten bij Kasteel Groot Buggenum tussen 00.00 en 01.00 uur. Op het hoogtepunt eindigen rond dit tijdstip na een drukke dag, heeft vele voordelen en deze willen wij graag met u bespreken en toelichten.

Om uiterlijk 01.00 uur stopt de muziek, een laatste rondje en dan kan het bruidspaar afscheid nemen van de gasten. Meestal rond 01.30 uur zijn dan alle gasten vertrokken en kan het Bruidspaar tevreden op weg naar huis om als man en vrouw  de wereld te gaan ontdekken.

Informatiebrochure

Vraag nu onze gratis informatiebrochure “Trouwen bij Kasteel Groot Buggenum” aan. Dat kan via de onderstaande links of per email.

Vraag onze gratis brochure aan per email

Alle velden met een * zijn verplicht

Vraag onze gratis brochure aan per post

Alle velden met een * zijn verplicht

Of bel direct 0475-452835 om een afspraak te maken voor een vrijblijvende bezichtiging.