Interieur

Binnentuin en bordes

Via de oprijlaan, langs de fonteinen en over de brug komt men in de binnentuin waar men na beklimming van enige treden op het bordes aankomt bij de groene voordeuren van het kasteel.

Vijftien vertrekken

Het interieur bestaat uit 15 vertrekken die ieder hun eigen ambiance bieden door de uitgebalanceerde combinatie van meubelen, klokken, schilderijen, tekeningen, kroonluchters, wandornamenten, porselein, smeedwerk en nog veel meer uit een tijdvak van drie eeuwen. Tot in de torenkamer toe, waar een verzameling Baskische vogelkooien concurreert met het wijdse uitzicht op Midden-Limburgs landelijk natuurschoon.

Begane grond:

– Ontvangsthal
– Trouwkamer / Ontvangstkamer
– Boisserie
– Eetkamer
– Portugese keuken
– Tuinkamer
– Haardkamer
– Overdekt terras
– Feestpaviljoen De Kruidentuin

Feestpaviljoen De Kruidentuin

In de voormalige Kruidentuin, naast het Kasteel, is een nieuwe multifunctionele ruimte ontstaan. Geschikt voor uw Trouwceremonie, receptie, diner, buffet en feestavond. Rondom veel glas met zicht op het historische decor van Kasteel Groot Buggenum. U kijkt uit over de romantisch vijvertuin. De achterwand wordt opgesierd door 4 oude fonteinbakken waar de vissebekjes hun water in laten spetteren. Aan de oostzijde een intieme betegelde patio, geschikt voor diverse doeleinden. In het plafond 4 uitgekiende lichthappers, waardoor men zelfs nog de Kasteeltoren kan zien. Een eiken dansvloer van 7 bij 7 meter, omringd door smaakvol gedecoreerde tafels en comfortabele stoelen. De nieuwste technieken betreffende licht en geluid zorgen voor een bijzondere audiovisuele beleving. Discobal en ledlights rond de dansvloer, langs de 9 zuilen, in de lichthappers en in het buffet, ronden het geheel op bijzondere wijze af. In de “Kruidentuin” zijn feesten mogelijk tot 180-200 personen.

1e verdieping:

– Helmut Hentrichzaal
– Bibliotheek

2e verdieping:

– Expositieruimte
– Slaapkamer Professor Hentrich

3e verdieping:

– De Torenkamer

Rondleiding met gids of liever zelf ontdekken

Tijdens feesten of evenementen wordt het kasteel altijd exclusief ter beschikking gesteld en zijn al deze ruimtes toegankelijk voor de gasten. Elke ruimte is uniek, qua inrichting en aankleding, gedurfde combinaties van stijlen en kunstvoorwerpen en toch authentiek, huiselijk en warm. Een bijzondere sfeer die gasten laat ontspannen en genieten. Een interieur dat ook uitdaagt om meer te willen weten. Wat is dat? Waar komt het vandaan? Welke stijl? Een rondleiding met een van onze gidsen geeft een interessant kijkje in de geschiedenis van het kasteel en met name zijn laatste bewoner Prof. Helmut Hentrich.