Zalenoverzicht

Een zaal, meerdere ruimten of het kasteel als geheel?

Wat zoekt u? Standaard wordt de Kruidentuin voor vergaderingen ingezet. Voor uw evenement(en) kunt u bij Kasteel Groot Buggenum gebruik maken van meerdere ruimtes, hiervoor wordt een toeslag in rekening gebracht. Bijvoorbeeld: Plenair starten en vervolgens in groepen werken om dan weer plenair afsluiten. Het is allemaal mogelijk. Ook onze besloten binnentuin staat ter beschikking voor een stijlvolle ontvangst in de buitenlucht of een gezellige buiten-lunch als opfrisser tussen alle inspanningen. En altijd exclusief. Er zijn geen andere gasten aanwezig, dus geen storingen maar 100% aandacht voor datgene waarvoor men bijeen is gekomen. In combinatie met de warm, klassieke inrichting van het kasteel geeft dat een heel bijzondere en unieke dimensie aan uw verblijf. Waarschijnlijk kunnen maar weinig locaties u deze exclusiviteit en veelzijdigheid bieden.

Helmut Hentrichzaal
We beschikken over een statige ruimte met lange tafel waaromheen 24 comfortabele stoelen voor formele besprekingen, onderhandelingen of meetings. Ook zeer geschikt voor diners met een exclusiever karakter. Een perfecte werkruimte ook voor vertrouwenscommissies.

IMG_0054

De Bibliotheek 
Dit was de werkkamer van Professor Helmut Hentrich, met een ronde tafel voor 4 personen. Omringd met boeken waarin opgeslagen de wijsheid der mensen, kan het niet anders dan dat in deze kamer doordachte en verstandige beslissingen tot stand komen. Perfect als subruimte om even in klein commitee overleg te hebben.

IMG_1334

De Eetkamer
Daarnaast onze eetkamer, ovale tafel voor maximaal 8 personen. Stijlvol, maar compacter om nader tot elkaar te komen.

100_0026

De Boisserie
Ook genoemd de houten kamer door de grote houten lambrisering rijkelijk gedecoreerd met schilderijen van Helbig. Een subruimte voor een werkgroepje of om op niveau te converseren met een stevig glas in de hand. maximaal 6 personen.

IMG_1030

De Tuinkamer

Heel speciaal is ook onze tuinkamer met een lange ovale tafel in een warme huiselijke stijl, met uitzicht op de tuin. Meer geschikt voor de informele werkbesprekingen. Maximaal 16 personen kunnen hier goed vertoeven om tot resultaten te komen. Ook om te lunchen wordt deze kamer veelvuldig ingezet.

100_0043

Het overdekte Terras
Aan de waterkant met de deuren open, lange tafel voor 8 personen. Voor informele ontmoetingen als als subruimte bijzonder geschikt.

100_0034

De Haardkamer
Kijkend naar de vlammen in de haard stimuleert vaak het ontstaan van nieuwe ideeën en opent verwarmende conversaties. 3 zitbankje voor 9 personen rondom de haardpartij. Als subruimte voor een werkgroep, maar ook uitermate geschikt om even te borrelen na een inspannende werkdag.

grb-k0-80

Zaal de Kruidentuin
Onze grootste en meest multifunctionele ruimte. Een moderne ruimte, met alle nieuwe technische voorzieningen,  aangehecht aan de klassiekheid van het kasteel zonder de ambiance van het kasteel aan te tasten, maar eerder zelf te verhogen. Oud en nieuw, in ultieme balans met elkaar. Is dat niet ook vaak de reden van elke meeting en of vergadering? Van een oude situatie naar een nieuwe situatie komen. Door te informeren, te discussiëren zoeken naar een nieuwe manier van werken, een nieuwe balans op een hoger niveau. Kasteel Groot Buggenum straalt dit al van nature uit en is daarom de perfecte voedingsbodem voor de resultaten die u wilt boeken. Zaal de Kruidentuin voor bijeenkomsten zittend tot 120 personen en staand tot 200 personen. Want soms is er ook reden tot feest of groter evenement of een ontvangst. Dan is deze zaal een perfecte plek, ook in combinatie met de rest van het kasteel en eventueel de binnentuin. Indien u in het Kasteel wilt verblijven in een ruimte of meerdere ruimtes wordt hiervoor een toeslag in rekening gebracht.

2012-06-28 20.07.30

De Binnentuin
Voor het kasteel ligt onze door muren omsloten binnentuin met rustgevende groene grasvlakken, een kleurrijke border met bloemen en een passende bestrating van ronde maaskeien. Op het gras staan onze ronde tuintafels met elk 6 sierlijke stoelen, daarboven nog een witte parasol. 10 tafels met 60 zitplaatsen. Bij mooi weer kan men dus ook gebruik maken van de binnentuin voor een ontvangst (buffetje met koffie, thee en een heerlijk stukje Limburgse vlaai). Of na een inspannende ochtendsessie heerlijk lunchen in de buitenlucht. Ook als buitenruimte voor werkgroepen als het even niet plenair in de zaal is. Of buiten eten met een buffet of BBQ na een vruchtbare werkdag. Maar het is er ook lekker borrelen aan de statafels op het gras. De binnentuin is er, dus we gebruiken hem ook.

IMG_0500

Bereikbaarheid
Centraal gelegen in Midden-Limburg langs de A2, tussen Weert en Roermond. Op slechts 30 autominuten van Eindhoven, Maastricht, Heerlen, Venlo.
Makkelijk vindbaar, goed bereikbaar en met een eigen parkeerplaats voor 100 auto’s.

Zaal De Kruidentuin

Theater:   120 personen
Cabaret:     60 personen
Carré:     36 personen
U-Vorm:     28 personen
School:     50 personen
Lange Tafel:     24 personen
Dinerblok 8 pers.:      80 personen
Receptie/Feest:   200 personen

Theater-opstelling  tot 120 personen

Theateropstelling Kruidentuin

Cabaret-opstelling  tot 60 personen

Cabaret

Carré-opstelling tot 36 personen

Carré

U-vorm-opstelling tot 28 personen

U-Vorm

School-opstelling tot 50 personen

School

Lange tafel-opstelling tot 24 personen

Lange Tafel

Diner-opstelling in blokken van 8 personen tot 80 personen

Dinerblok 8 personen

 

Receptie – ontvangst – feestzaal tot 200 personen

Receptie

 

TUINKAMER

Lange Tafel: 16  personen

 

OVERZICHT CAPACITEIT SUBRUIMTES

Eetkamer:     6 personen
Boisserie:     6 personen
Haardkamer:     9 personen
Overdekt Terras:     8 personen
Binnentuin:   60 personen

 

1ste Verdieping

HELMUT  HENTRICH ZAAL

Lange Tafel:   24 personen
Bibliotheek:     4 personen