Feestlocaties

Bijzondere Feestlocaties

 

Het Kasteel

U kunt diverse vertrekken in het Kasteel bezichtigen waar u en uw gasten de sfeer van het Kasteel kunnen ervaren. Het Kasteel met haar prachtige Ontvangskkamer, Boisserie Tuinkamer, Overdekte Buitenterrras, de Haarkamer de unieke Bibliotheek en Helmut Hentrich Zaal op de 1ste verdieping. Een etage hoger vindt u het bijzondere Museum waar een stukje Limburgs Cultureel Erfgoed tot leven komt. Verder kunt u een klimmetje maken naar de Torenkamer waar u een fantastisch uitzicht heeft over Grathem en waar u de voorliefdevan Prof. Dr. Helmut Hentrich kunt bewonderen

 

De Romantische Binnentuin

Als de weergoeden u goed gezind zijn en het is prachtig weer, dan wordt  vaak naast de ruimtes in het Kasteel ook gebruik gemaakt  van de binnentuin en het bordes als Feestlocatie. Wij maken 2 scenario’s , een goed en slecht weeer scenario. Heerlijk genieten in de tuin met een bloemenpracht  aan kleuren, statige bomen en sprankelende fonteinen onder de witte parasols met als decor het Kasteel op de achtergrond. Ook hier een prachtig decor  voor een Speech vanaf het  bordes. Afhankelijk van het weer kan de cateraar drank en eten buiten serveren. Ook een barbecue of life-cooking behoort tot de mogelijkheden. Geschikt tot maximaal 120 personen, waarbij tot 60 zitplaatsen aangeboden kunnen worden. Een feest in de binnentuin is bij goed weer een ware happening.

Kruidentuin

Lange Tafel:     24 personen
Dinerblok 8 pers.:      80 personen
Receptie/Feest:   180 personen

De Kruidentuin, naast het kasteel, is een nieuwe multifunctionele ruimte met een bijzondere ruimte ontstaan Geschikt voor uw receptie, diner, buffet en feestavond. Rondom veel glas met zicht op het historische decor van Kasteel Groot Buggenum. U kijkt uit over de romantische vijvertuin.

De achterwand wordt opgesierd door 4 oude fonteinbakken waar de vissenbekjes hun water in laten spetteren. Aan de oostzijde een intieme betegelde patio, geschikt voor diverse doeleinden. In het plafond 4 uitgekiende lichthappers waardoor men zelfs de kasteeltoren nog kan  zien. Een eiken dansvloer van 7 bij 7 meter omringd met smaakvol gedecoreerde tafels en comfortabele stoelen.

De nieuwste technieken betreffende licht en geluid zorgen voor een bijzondere audiovisuele beleving. Discobal en ledlights rond de dansvloer, langs de 9 zuilen, in de lichthappers en in het buffet, ronden het geheel op bijzondere wijze af. Een installatie voor de dj, dj booth zelf meebrengen en voldoende ruimte voor een band tot 6 personen.

Feestzaal en kasteel staan altijd als geheel exclusief ter beschikking van u en uw gasten.

Tuinkamer

Lange Tafel: 16  personen

 

Overzicht capaciteit subruimtes

Eetkamer:     6 personen
Boisserie:     6 personen
Haardkamer:     9 personen
Overdekt Terras:     8 personen
Binnentuin:   50 personen

 

1ste Verdieping

Helmut Hentrich Zaal

Lange Tafel:   24 personen
Bibliotheek:     4 personen