Jacqueline Coolen

staffmember

Het huwelijk blijft de belangrijkste ontdekkingstocht die de mens kan ondernemen.- Sören Kierkegaard


Ik ben Jacqueline Coolen (1958), getrouwd, twee volwassen kinderen en woonachtig in Heythuysen. Ik ben opgeleid als leerkracht, werk al tientallen jaren als ondernemer in onze eigen zaak en ben maatschappelijk actief als vrijwilliger, onder meer in de zorg en het verenigingsleven.

Vanaf 2002 ben ik beëdigd en benoemd trouwambtenaar in Leudal. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) mocht ik honderden huwelijken sluiten bij Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Een toplocatie.  Die dag is het kasteel ook “echt” van jullie. Alles is er aan gedaan om  voor jullie een geweldige dag te realiseren.

Vanaf 1 januari 2015 ben ik buiten de huwelijken op Kasteel Groot Buggenum ook als zelfstandige trouwambtenaar/ ceremonieel spreker gestart. Zo kan ik ceremonieel spreker zijn op elke locatie in Nederland, op elk gewenst tijdstip. Afgelopen jaren mocht ik al huwelijksbeloftes begeleiden in een feeërieke landschapstuin en aan de oever van een meer. Maar ik kan even begeesterd raken door het idee van het ‘jawoord’ in een motorhonk of op zolder thuis

Professioneel en persoonlijk
Ik geniet ervan om me in te leven in elk (aanstaand) bruidspaar. Ik beschouw het als mijn rol om goed te luisteren, me in te leven, betrokken te raken en samen toe te leven naar een ontspannen ceremonie. Elk paar is anders, elk levensverhaal is bijzonder en elke situatie is verschillend. Als invoelend en ervaren professional vind ik het heerlijk om elk verhaal, alle vragen en wensen van elk paar aan elkaar te smeden tot één geheel. Iedereen moet zich er goed bij voelen.

Elke ceremonie is uniek. Een huwelijks-ceremonie waarin het ‘jawoord’ in warme, vertrouwelijke en ontspannen sfeer klinkt. Onder professionele persoonlijke begeleiding gaan alle stellen – hetero én homo – een bijzonder en betekenisvol moment tegemoet.

Gevoelige onderwerpen ga ik niet uit de weg. Alle aspecten uit het leven, vrolijkheid en liefde, maar ook verdriet, ontroering of ernst, mogen aan de orde komen. Ik vind het mooi om vertrouwen te krijgen en te geven. Ik ga daarmee zorgvuldig, integer en respectvol om. In mijn stijl gaan tact en behoedzaamheid hand in hand met charme en humor.