Al Thelen

staffmember

En iedere keer weer bij elke eerste ontmoeting tijdens het voorbereidend gesprek denk ik; hoe zijn deze twee mensen – ogenschijnlijk zo verschillend – tot elkaar gekomen. Dan is het verrassend te horen hoe jullie eerste ontmoetingen zijn verlopen. Hoe jullie verliefdheid langzaam maar zeker uitgroeit tot liefde voor elkaar, tot geloof in elkaar. Uiteindelijk willen jullie de buitenwereld officieel duidelijk maken dat jullie je toekomst samen vorm en inhoud willen geven door middel van een huwelijk.

Want eindelijk rijdt dan de privéchauffeur de bruidsauto door de poort naar de eerste tinkelende fontein. Jullie stappen uit, schrijden over de slotgracht door de majestueuze toegangspoort. Even blijven staan, niet alleen voor de fotografen maar ook om het beeld op je te laten inwerken.                                                                                                          De werkelijkheid is vandaag nog mooier dan gedacht. Kasteel Groot Buggenum straalt op jullie dag zonovergoten. Alles klopt, alles is naar jullie wensen tot in de puntjes geregeld. Je voelt niet alleen de warmte van de zon maar evenzeer van de ongedwongen sfeer. Vandaag is het ‘Jullie Kasteel’. Voornaam en tegelijkertijd intiem en zeker groots in zijn eenvoud. Met binnen veel aandacht voor een stijlvolle invulling en afwerking van de talloze ruimtes. Met buiten rondom waterpartijen met en in ‘groene kamers’. Heerlijk om rustig rond te wandelen en schitterende plaatjes van jullie te schieten. Een droomlokatie voor jullie huwelijk.

Het is boeiend om dat ‘vanaf de zijlijn’ te mogen ervaren en mee vorm te geven. Dat spreekt mij bijzonder aan. Jaren geleden werd het mijn passie. Blijkbaar werd de kiem daarvoor gelegd door mijn eigen huwelijk in 1970, gesloten door een oom van mij, tevens naamgenoot. Zijn ceremonie was zeer warm maar ook gelardeerd met humor. Uit alles bleek dat hij zich terdege had voorbereid. Uiteindelijk bleek hij mijn leermeester, hoe kon het ook anders. Ik heb er dierbare herinneringen aan.

Diezelfde passie ervaar ik ook bij alle andere medewerkers op Kasteel Groot Buggenum. Bruidsparen en gasten een onvergetelijke dag bezorgen. Dat is het enige doel waar iedereen voor gaat. Die inzet en samenwerking op dit Kasteel heeft als resultaat dat elke bezoeker een puntgave buitenruimte betreedt. Binnen ervaart hij dat er zorg en aandacht wordt besteed aan het interieur. Dat er met respect wordt omgegaan met dit prachtige ‘buiten verblijf’ van professor Hentrich. Hier te mogen werken is voor mij dan ook een bijzonder voorrecht.

Zeker op De Dag dat ik op deze geweldige locatie, jullie als kasteelheer en –vrouwe mag ontvangen en op een betrokken en persoonlijke wijze mag leiden door de huwelijksceremonie.

Als ik dan zie hoe jullie genieten, hoop ik dat jullie deze dag blijvend zullen herinneren. Want ‘Herinneringen zijn de kostbaarste diamanten van jullie toekomst.’